Grunnleggende turlederkurs (modul 2)

19. oktober kl. 17:00
Notodden Turlag, DNT ung Notodden
Telemark - Lifjell (se kart)
Dette arrangementet er over!

Har du vært mye på tur og ønsker å ta med andre ut? Fungerer du godt i ei gruppe med ulike mennesker og kan ta beslutninger på vegne av andre? Har du lyst til å være turleder på DNTs fellesturer? Da er DNTs turlederutdanning noe for deg!

Den Norske Turistforening utdanner egne turledere. Turlederutdanningen skal gjøre deg i stand til å lede turer for DNT og gi en enhetlig basiskompetanse som sikrer trygghet og trivsel for turdeltakerne, samt stimulere til å drive et enkelt, aktivt, trygt og miljøvennlig friluftsliv i tråd med norsk friluftslivstradisjon.

Utdanningen brukes til å sikre god turledelse i nærmiljøet, skogen og i høyfjellet blant mangfoldet av turgrupper: barn, unge, voksne og eldre. Hovedfokuset i utdanningen er formidling, kunnskap, ferdigheter og evner i henhold til friluftslivet og dets utfordringer. Sentrale temaer er orientering, veivalg, ledelse, og kommunikasjon. Utdanningen er tenkt som en kursrekke totalt over 6 helger eller minimum 14,5 dager som gir en enhetlig basiskompetanse som sikrere trygghet og trivsel for turdeltakerne uansett årstid og alder.

Hva innebærer modul 2 - Grunnleggende turlederkurs?

Hovedtema: Orientering og formidling
Varighet: 2 dager (15 timer)
- Turlederrollen
- Formidling
- Detaljorientering, Kartkunnskap
- Tema: Bekledning, utstyr, mat og drikke
- Turplanlegging
- Turglede og motivasjon av deltakere

Opptakskrav for modul 2 - Grunnleggende turlederkurs:

• Gjennomført ambassadørkurs (modul 1) og god generell turkunnskap
  • Medlemskap i DNT

For å lese mer om DNTs turlederkurs og ulike moduler kan du klikke her.

Hva må du ha med deg?

• Kartmappe (vanntett)
  • Kompass
  • Tursekk
  • Vann (du bør ta med deg litt vann eller annen tørstedrikk da det ikke er innlagt vann på hytta)
  • Lakenpose, sovepose eller sengetøy
  • Gode tursko
  • Vanntette turklær eller regntøy
  • Gode og varme ullsokker til innendørsbruk
  • Gode og varme ullsokker til utendørsbruk

Hva trenger du ikke å ta med deg?

• Mat (foruten det du måtte ønske/trenge utenom felles måltider, f.eks. snacks til kvelden og til tur)
  • Kart over Lifjell (dette sørger Notodden Turlag for)

Hvor holdes dette kurset?

Dette kurset vil bli holdt på Notodden Turlags DNT-hytte Himingsjå, som ligger på Lifjell. Oppmøte kl. 17:00 på parkeringen ved Myregarv. Dette er den nærmeste parkeringen til Himingsjå. Du må forbi en bom som koster 70,- langs veien. Vi trenger å samarbeide litt for å bære en del mat osv. inn de få 1,2km inn til hytta.

Om oppmøte kl. 17:00 er svært vanskelig for deg, kontakt kursholder Ragnar Standal på tlf. 91555560 eller koordinator Thor Olav Sørensen på tlf. 90599774 for å løse dette om det lar seg gjøre (innenfor rimelighetens grenser).

På UT.no kan du klikke på Google Maps veibeskrivelse til parkeringen på Myregvarv (ca. 1,2 km fra hytta) fra hvor du er: https://www.ut.no/hytte/3.2592/

Her er turbeskrivelse fra parkeringen og inn til hytta: https://www.ut.no/tur/2.21084/

OBS: Det er elendig mobildekning på store deler av Lifjell, så du bør skrive ut turbeskrivelsen på forhånd om du egentlig hadde tenkt å bruke UT.no appen. Tips: Norgeskart-appen med offline-kart (koster 99,- kr) fungerer flott selv uten mobildekning. Det er godt merket fra parkeringen og inn til hytta, så det skal ikke være noe problem å finne frem uansett.

Himingsjå har kun strøm for belysning, så det vil ikke være mulig å lade telefoner osv. der - ta derfor med powerbanks om det er viktig for deg å ha strøm på telefonen.

Om mobildekning er superviktig for deg så er det et spesielt punkt på tomta som gir god dekning til å sjekke e-post, ta en telefon, svare på en melding osv.

Pris:

Kurset koster 400,- kr.

Betaling kan gjøres via Vipps (Vippsnr: 29897 - husk å merk betalingen med hva det gjelder!) eller med bankkort på hytta. Evt. kontant betaling i kontorets åpningstider (torsdager 15:00-18:00) i Heddalsvegen 34 på Notodden. Det forvnetes at det er innbetalt innen 14 dager etter kurset er avsluttet.

Du er nødt til å være medlem av DNT for å bli turleder. Er du ikke allerede medlem eller er usikker? Kontakt koordinator Thor Olav Sørensen for å avklare, og evt. få hjelp til å melde deg inn.

Påmelding:

Klikk på den røde "Meld deg på!" knappen her på siden for å melde deg på kurset. Trenger du hjelp med påmelding eller har spørsmål angående turlederkurset kan du kontakte koordinator Thor Olav Sørensen på tlf. 90599774 eller e-post thor.olav.sorensen@dnt.no

Både påmeldingsfrist og avmeldingsfrist er 17. oktober - er man påmeldt og ikke melder seg av innen fristen så må man betale for deltagelse på grunn av forsinket avmelding. Avmelding gjør du på samme måte som du melder deg på, evt. kan du kontakte koordinator Thor Olav Sørensen for å melde seg av manuelt.

Annet:

Det har vært mange spørsmål rundt alkohol. Vin til maten, øl til kos på kvelden osv. Svaret er kort og greit at alkohol er tillatt. Dette må evt. medbringes selv. Vi har ikke tenkt å nekte noen å kose seg på måtelig vis utenfor selve kursets aktivitetstider.

Grunnleggende turlederkurs (modul 2)

Kontaktinformasjon:

Turledere: