Åpning av Himingsjå 9. september!

Himingsjå nesten ferdig. Bilde tatt i midten av august 2017.
Himingsjå nesten ferdig. Bilde tatt i midten av august 2017. Foto: Ottar Kaasa

9. september åpner endelig Notodden Turlags nye turisthytte, Himingsjå!

Etter flere års forberedelser og planlegging, og etter en byggeperiode på 14 måneder åpner nå Notodden Turlag den ubetjente turisthytta Himingsjå ved Gavlesjå på Lifjell.

Den vil være en av DNT’s over 550 hytter som er et rimelig tilbud for overnatting i den norske naturen.

Hytta ligger nær Gavlesjåstulen og ligger kun 1,3 km fra stor parkeringsplass.

Himingsjå er et flott utgangspunkt for turer i Lifjell. Toppturer så vel som vandring over til Bø og Seljord.

Den ubetjente hytta har standard DNT-lås og har 50 soveplasser fordelt på fem soverom og hems. Den har 27 faste sengeplasser i tillegg til 23 løse madrasser. Alle sengene er oppredd med varetrekk med DNT-profil.

Hytta er rikelig utstyrt med kjøkkenutstyr, gass og ved. Den har to store langbord i stua/kjøkkenet i tillegg til sittegrupper.

Den har to store plattinger/verandaer. En mot vest og en mot øst.

Drikkevann må per dags dato tas med.

Åpning er 9. september 2017 kl 13:00. Under åpningen vil det serveres gratis varmmat og kaffe, DNT ung serverer frukt og vann, og Barnas Turlag sin maskot Turbo vil være tilstede og servere Kvikk Lunsj - som jo er DNT's (Norges?) offisielle tursjokolade.

Vi håper så mange som mulig ønsker å delta på åpningen av Himingsjå! Vi ønsker alle barn, ungdommer, unge voksne, voksne, godt voksne, eldre, tur- hytte- og naturinteresserte, DNT-medlemmer og ikke-medlemmer alle som en hjertelig velkommen!

Hvor er Himingsjå? Og hvordan kommer jeg meg dit?

Godt spørsmål!

Her har du veibeskrivelse til parkeringen ved Myregvarv fra DNT-kontoret vårt i Heddalsvegen 34.

Ok. Nå er du ved parkeringen, hvor går jeg for å finne hytta? Se UT.no med stibeskrivelse fra Myregvarv til Himingsjå her.

Bompenger på vegen opp til parkeringsplassen er kr. 70,- per 9. september 2017