Endelig drikkevann på Himingsjå!

Endelig brønn med drikkevann på Himingsjå! Avbildet: Jostein Moen-Gundersen
Endelig brønn med drikkevann på Himingsjå! Avbildet: Jostein Moen-Gundersen Foto: Thor Olav Sørensen

Endelig har Himingsjå en brønn med drikkevann! Kanskje den vakreste utsikten fra noen brønn noensinne?

Takket være det at rundt 10 hytteeiere gikk sammen for å anskaffe seg brønner har Notodden Turlag sin vakre DNT-hytte Himingsjå endelig fått brønn med drikkevann. Dette har vært en lang og til tider krevende prosess, men endelig er det på plass. Dette var det aller første, største og viktigste som sto på gjøremålslista til hyttestyret etter hytta sto ferdig i august 2017.

Det ble boret 48 meter ned etter grunnvann, og vannet står nå 10 meter under bakken. Arbeidet ble utført av flinke folk i Heddal Brønnboring, som tok oppgaven på strak arm. Tor Tveiten sørget for at traseen inn ble brøytet slik at de fikk inn boremaskinen.

En annen avgjørende årsak til at prosjektet lot seg gjennomføre økonomisk er også at Sparebankstiftelsen DNB bidro med 125 000 kroner, noe Notodden Turlag er evig takknemlig for.

Det å endelig ha vann på Himingsjå betyr utrolig mye, særlig for større grupper som benytter hytta - som for eksempel skoleklasser, barnehager, bedrifter og andre lag og foreninger. Det er jo nettopp disse større gruppene man satset på når Himingsjå ble bygget - en stor hytte med mange sengeplasser, midt i fantastisk fjell og natur og nær parkeringsplass. Perfekt for større grupper - så vel som enkeltpersoner, vennegjenger og familier.

Nå som det er drikkevann tilgjengelig på hytta betyr det også at man slipper å ta med seg vann - det betyr en mye lettere sekk. Man slipper også å smelte snø eller bore i isen etter vann på vintertid.

Himingsjå er på grunn av nåværende situasjon fremdeles stengt, og vil være det inntil videre. DNT Sentralt bestemte 17. april at de selv- og ubetjente DNT-hyttene skal åpnes gradvis fra og med 1. mai - og Notodden Turlag planlegger nå hvordan og når Himingsjå skal gjenåpnes.

MEN - når Himingsjå endelig åpner igjen - da er det bare å nyte at vi har fått brønn og drikkevann!

Strålende fornøyd med drikkevann på Himingsjå! Fra venstre: leder i hyttestyret Helene Gundersen, styremedlem i NT Mari Beitnes, styreleder i NT Silje Brokke, medlem i hyttestyret Per Langedok. Foto: Thor Olav Sørensen
Himingsjå turisthytte på Lifjell, Telemark. Brønnen ligger på baksiden sett fra denne vinkelen. Foto: Bjørn Tore Moen