Slik gikk Høstmøte 2021

Høstmøte 2021 i Notodden Turlag. Tor Nicolaysen holder foredrag.
Høstmøte 2021 i Notodden Turlag. Tor Nicolaysen holder foredrag. Foto: Thor Olav Sørensen

I overkant av 60 personer deltok på årets høstmøte og fikk med seg blant annet et spennende foredrag

Høstmøte 2021 gjennomført

Årets høstmøte er gjennomført! Mer enn 60 personer møtte opp for å delta på Høstmøte 2021, hvor Notodden Turlag tradisjon tro kunne by på et spennende foredrag, bildefremvisning av nylig aktivitet, kåring av vinnere av årets fotokonkurranse og trekning av noen heldige deltakere av Kjentmannsmerket 2020-2021.

Foredrag med Tor Nicolaysen

Foredraget handlet om hvordan Peder Christen Asbjørnsen og Henrik Ibsens fjellvandringer fant veien til en plass i verdenslitteraturen.

Tor er styreleder i Ragnhild og Claus Helbergs stiftelse i Den Norske Turistforening og gjennom fortelling, dikt og historier tok han oss med på en vandring til Rondane og Jotunheimen. Vi fulgte i Asbjørnsen og Ibsens fotspor og fikk høre om mennesker de møtte og hvordan historiene fikk plass i eventyr og skuespill. Den Norske Turistforening (DNT) ble stiftet allerede i 1868 og eventyrsamleren Peder Christen Asbjørnsen ble DNTs første æresmedlem. Foreningens aller første arbeidsområde ble nettopp Telemark! Den gang man trodde Rjukanfossen var "verdens høyeste vannfall" og Gaustatoppen "Kongerikes høyeste fjelltopp".

Dette var et inspirerende og kulturelt påfyll fra vandringens pionertid i landet vårt.

Vinnere av fotokonkurranse 2021

Det ble kåret tre vinnere av Notodden Turlags årlige fotokonkurranse. Dette er vinnerne og premiene de fikk:

1. premie - Marit Asland

Gavekort på 1200,- på Tursenteret

Foto: Marit Asland

2. premie - Tor Jonny Surtevju

Gavekort på 600,- på Tursenteret

Foto: Tor Jonny Surtevju

3. premie - Torunn Wølner

Gavekort på 300,- på Tursenteret

Foto: Torunn Wølner

Kjentmannsmerket 2020-2021 bonuspremie, trekning av vinnere og info om neste sesong

Alle deltakere av Kjentmannsmerket 2020-2021 som har fullført samtlige 25 turer, altså de 15 vanlige turene pluss de 10 bonusturene får en flott premie: Eagle Curve termoflaske, til en verdi av 199,- Dette er en testvinner som kan holde varm drikke varm i opptil 12 timer eller holde kald drikke kald i opptil 24 timer. Alle som har fullført samtlige 25 turer kan komme innom Tursenteret for å hente sin premie. Termoflasken fås i en rekke flotte farger, og her gjelder førstemann til mølla-prinsippet, da vi har begrenset mengde av de ulike fargene.

Det ble fortalt litt om problematikk rundt levering av pins til alle deltakerne, men pins er på vei. Vi vil annonsere info rundt pins så fort vi vet mer om dette, alle deltakerne kan da komme og hente sine pins på vårt tursenter.

Oppdatering angående pins 05.01.21: Pins er nå ankommet og kan hentes på Tursenteret.

Neste sesong, altså Kjentmannsmerket 2022-2023 nærmer seg og det blir en del endringer på utformingen av turtilbudet i neste sesong. Mer info om dette kommer når neste sesong er klar for lanserering.

Det ble også trukket noen heldige vinnere i ulike kategorier som fikk gavekort på Sport1.

Se alle bildene fra Høstmøte 2021 her:

Skrevet av Thor Olav Sørensen 20. november 2021