Faklende ferd over Tinnemyra

Ragnhild Sørensen (t.v.) og Mari Bakken var to av 115 på årets fakkeltur.
Ragnhild Sørensen (t.v.) og Mari Bakken var to av 115 på årets fakkeltur. Foto: Thor Olav Sørensen

Årets fakkeltur ble gjennomført i skikkelig kaldt vintervær, og med 115 deltakere

- Har du ei pølse til meg?

- Hei, jeg trenger tre pølser og tre lomper! 

- Hvor er pølsepinnene?

- Har du to pølser til meg? - og to beger med saft og to lomper?

- Hvor kan jeg kaste søpla?

Ventet i spenning

Fakkelturen ble gjennomført torsdag 21. januar, med en flott måne som var på sitt høyeste i sin bane i Tvillingene, og med kun tre dager til fullmåne. Vi var en gjeng fra styret i Notodden Turlag som hadde starta i forveien og ordna ved og fyr på bålet ved badeplassen og fakkelbokser over isen fra demningen ved O-lagshytta. Saft, lomper og pølser var også på plass i god tid - og så var det å vente i spenning  på hvor mange som kom i år. 

Stor flokk store og små

Vi ble ikke skuffet, for over et nydelig is og snødekt vann snirkla det seg en stor flokk med store og små imot oss i vakkert måneskinn og i lyset av nydelige krystaller i den kalde snøen. Det kom mange - hele 115 personer ble traktert inne ved benkene på badeplassen. Nytt av året var en buss med nyankomne flyktninger. Noen av disse var nok ikke helt kledd for anledningen, men de som frøs mest fikk sitte inne en stund i bilene og ble kjørt tilbake til bussen. 

Flott fyrverkeri

Kanskje det kalde været kom litt overraskende på noen av disse, men i sum ble det igjen et flott arrangement som ble kronet med et flott fyrverkeri. Vi fikk ryddet opp etter oss - og må jo si at årets arrangement var vellykket selv om kulda nok sørget for at vi ble rekordtidlig ferdige. 

Velkommen igjen

Så er det bare å ønske velkommen igjen til neste års arrangement og selvsagt på alle de andre turene og arrangementene som kommer senere i år. Neste fellestur i regi av turlaget er 28. februar, og da er det Helge Bekkhus og Steinar Tveitan som byr på skitur i Hjartdalsfjella. Men allerede før dette, og på samme dag - 7. februar - inviterer Barnas  Turlag Notodden på skøytedag, mens Barnas Turlag Hjartdal også skal ha et arrangement. Dette er den årlige "Kom deg ut-dagen". 

Tekst: Roar Kråkenes

En stor flokk kommer snikende over isen med fakler.
En stor flokk kommer snikende over isen med fakler. Foto: Thor Olav Sørensen
Styret i Notodden Turlag var på plass i forkant og sørget for bålvarme
Styret i Notodden Turlag var på plass i forkant og sørget for bålvarme Foto: Thor Olav Sørensen
Godt oppmøte.
Godt oppmøte. Foto: Thor Olav Sørensen