Trugetur til Fjellstulfjell 06.03.16

Trugetur til Fjellstulfjell.
Trugetur til Fjellstulfjell. Foto: Roar Kråkenes

Årets trugetur hadde rekordoppslutning med 13 deltakere.

Det var også første treningstur på Til Topps prosjektet 2016. Været var ikke det beste med vind og lett snø og relativt liten sikt, men det hindret oss ikke i å legge i vei fra Jerpetjønnhovet. Noen trofaste trugevandrere hadde laga ei løype og selv om den flere steder var blåst igjen og fylt med snø var det en stor fordel å følge den i stedet for å lage den sjøl. En stor takk til dere.

Vi hadde flere stopp på vei oppover og deltagerne utviste et fantastisk humør og pågangsmot, selv om enkelte sleit litt i motbakkene.

Beste sikten fikk vi på utsikten omtrent halvveis, hvor vi kunne skimte Elgsjø og Vassenden. Beste bildet av gruppa fekk vi der.

Trugetur til Fjellstulfjell.
Trugetur til Fjellstulfjell. Foto: Roar Kråkenes

Vinden økte på ettersom vi nærma oss toppen, og vi beslutta å ta matpausa i Hundeskaret, søkket mellom fortoppen og selve toppen vest for Ruggebergtjønna.

Etterpå fortsatte vi bratt opp mot toppen der vi skreiv oss inn i boka og tok et bilde i sterk vind og dårlig sikt.

På returen passa vi på at alle deltakerne fikk prøve å gå med truger, og her ble det utvist ungdommelig progresjon – alle beherska teknikken etter ganske få minutter – og det tok ikke lange tiden før vi stod ved bilene og kunne returnere til Notodden.

Vi takka hverandre for turen, og var enige om at dette hadde vært moro.

Mange land var representert på denne turen. Litauen, Ukraina, Spania, Nederland/Norge, Norge, Eritrea og Somalia.

Tekst: Roar Kråkenes