Notodden Turlag på Skogsfjell

Fra venstre: Tore Solberg, John Ingar Larsen, Anders Koldbjørnsrud, Ove Bakka, Firas Michaell, Arne Bakka, Nina Sleperud, Roar Kråkenes, Steinar Hovde, Tarkjell Hytta, Unnur Søreide, Heine Aarhus, Åsta Nessén, Tor Ingebretsen, Åsmund Åmås, Girmay Kidane Abrham, Nils Rundemyr, Brit Asta Bruun, og Finn Smedstad. Foto: Ottar Kaasa

Notodden Turlag arrangerte en av årets første fellesturer til Skogsfjell i Hjartdal kommune. Fint vær og panoramautsikt mot Lifjell.

Rett nord for Sauland sentrum, fra den gamle husmannsplassen Brubakken, som det nå bare er tuftene igjen etter, starter en gammel hesteveg oppover sørskråningen av Skogsfjell. Etter hvert forsvinner sporene etter hestevegen, og merket sti fører fram til et platå i åssida, som var målet for Turlagets tur torsdag 7. april. Herfra er det praktfull utsikt utover mot Heddalsvatnet og innover mot Hjartsjø, og rett i front alle de kjente toppene, som Himingen, Slettefjell, Heksfjell osv. På utsiktsplassen er utplassert ei turkasse, med bok for registrering. At det er et populært turmål vises ved at det i 2015 var over 1300 registreringer i boka. Her er sittebenker og bålplass.
Notodden Turlag kunne glede seg over at 20 personer ble med på turen. De truende og regntunge skyene holdt seg på avstand så lenge turen gikk.
Turfølget denne kvelden gikk samme vei tilbake til startstedet. Ellers er det mulig å foreta en rundtur i området, ved å gå ned den bratte lia rett øst for utsiktspunktet. Her henger tau som man kan holde seg i på de bratteste stedene. Når man er nede, kan man følge merket sti under åsen tilbake til utgangspunktet.
Det er Hjartdal Historielag som har skiltet og merket denne rundløypa, men fra 2015 er det Notodden Turlag som har overtatt ansvaret for merking og rydding. Men samtidig som Turlaget har overtatt ansvaret, har de gode kreftene i Historielaget blitt med som del av løypegjengen til Notodden Turlag.

Tekst: Tor Ingebretsen