Barnas Turlag fikk Fagforeningens pris

Fra venstre: Aron Lia Heimdal, Roger Heimdal, Ada V. Stensvold, Katrine F. Henriksen, Jenny og Anne-Marthe Vogstedt Stensvold

Under 1.mai arrangementet i Notodden ble Fagforeningens pris delt ut og i år gikk prisen til Barnas Turlag Notodden og Hjartdal.

Prisen gis av LO Øst- og Midt-Telemark og er et diplom og en pengepremie på 15.000,-

I begrunnelsen fra juryen står det:

«De gir et tilbud til barnefamilier med barn i alderen 0-12år, dette gjør de gjennom å gi gode naturopplevelser gjennom det enkle friluftsliv og spennende aktiviteter. Her han nevnes fakkelturer, teltturer, 17.mai arrangement og barnas elgjakt m.m.»

Oppslag i Telen 2. mai, skrevet av Mari Nymoen:

Fagforeningens pris til barnefamiliene.

Barnas Turlag i henholdsvis Notodden og Hjartdal ble prisvinnere og kan glede seg over 15 000 kroner.

– Vi er kjempeglade og kommer til å dele pengene på de to lagene, sa Roger Heimdal, rett etter å ha vært med og tatt imot den symbolske sjekken under Torgmøtet på Teledølen i går.

Alltid gøy på tur

– Det er alltid moro på tur. Forrige gang var vi på gårdsbesøk og fikk hilse på sauer, lam, kaniner og høner, sier Ada Vogsted Stensvold. Mamma Anne-Marthe Vogsted Stensvold og Katrine Henriksen opplyser at i nær framtid skal Barnas Turlag i Notodden blant annet til Tinnemyra på fugletittetur, Søndre Sem og til klatreparken Høyt og Lavt i Bø.

– Jeg og Katrine kom nylig inn i Barnas Turlag Notodden, og de andre har i lang tid gjort en kjempejobb. Man tror jo aldri man får en pris, så dette var moro. Pengene kommer til å gå til ulikt utstyr vi kan bruke på turene våre, legger Heimdal til.

Rekord i fjor

Arbeidet som legges ned vises også i antall deltakere. I fjor var det rekordmange med på turene til Barnas Turlag i Notodden, og det var i fjor Barnas Turlag i Hjartdal ble etablert.

Fagforeningens pris ble overrakt av Halvor Skåttet i LO Midt- og Øst-Telemark.

– Pengene vil være med og gi et tilbud til barnefamilier med barn i alderen 0 til 12 år gjennom å gi gode naturopplevelser gjennom det enkle friluftsliv og spennende aktiviteter, sa Skåttet og roste ildsjelene.