DNT lanserer ny app - SjekkUT

I fjor fikk Den Norske Turistforeningen (DNT) 1 million mennesker ut på tur. Nå tar vi nye, digitale grep for å gjøre det enda morsommere å være ute.

I dag ble DNTs nye app "SjekkUT" lansert. Dette er en app som åpner for digital innsjekking på turposter med mobiltelefonen.

Notodden Turlag er godt i gang med å digitalisere store deler av våre eksisterende turposter og turtilbud. Først ut er Kjentmannsmerket 2016-2017, Sykkelposter 2017 og Barnas Turlag sine 5 Turer med Turbo. Snart kommer også helt nye, spennende turtilbud. 

Over 65 prosent av de 1 million registrerte turene i DNT i fjor var turpostkasseturer, og nettopp turpostkasser er noe vi i Notodden Turlag satser på mer enn noen gang - og SjekkUT gjør det enda morsommere å være turpostsamler. 

Med appen kan du få en oversikt over hvor de nærmeste turpostene befinner seg til enhver tid. Du kan sjekke inn når du besøker en turpost, ta bilde med navnet på turposten og enkelt dele på sosiale medier, i tillegg til å signere i de nye digitale gjestebøkene. 

DNTs medlemsforeninger har i alt 850 turposter over hele landet, og i fjor var det over 600 000 besøkende som skrev navnet sitt inn i en turpostbok.

På Notodden er vi utrolig heldige fordi vi har så mange flotte turmål rett i nærheten, og vi vil gjerne inspirere enda flere til å oppdage disse. Vi har allerede 32 turposter registrert i appen, og har som mål å fylle på med mange, mange flere. 

SjekkUT er helt gratis og kan lastes ned til både iPhone og Android-telefoner. Appen krever ikke at du er medlem av Notodden Turlag eller andre DNT-foreninger, så denne kan alle bruke, medlem eller ei. Det eneste du må gjøre er å opprette en DNT "Min Side"-bruker, noe som kan gjøres på 1-2-3 i appen før du logger inn. Appen fungerer også offline, så ingen fare om du ikke har mobildekning ved turposten. 

Det er verdt å nevne at appen er i en veldig tidlig utgave, og som ved all ny programvare så kan uventede feil oppstå, si derfor gjerne ifra til oss om du opplever grafiske eller tekniske feil med appen.

Last ned og SjekkUT! :)