DNT ung overnattet på Eikeskar

Foto: Thor Olav Sørensen

DNT ung overnattet i lavvo på Eikeskar

15 til 16. desember dro DNT ung Notodden til Eikeskar, som kanskje er Notoddens mest besøkte utsiktspunkt. Dette skulle bli en ny opplevelse for flere av oss, da dette skulle være en kombinerte nattevandring med overnatting i lavvo. 

Turen startet fra Høgås i 20:00 tiden og med en idyllisk stemning med snøkledde trær, to minusgrader og tegn til litt snø i luften gikk vi mot Eikeskar i full julestemning. Turen tok omlag 30 minutter og vel fremme tok vi oss god tid til å nyte utsikten. 

Det er rart hvordan det å være i naturen når det er så stille, forlatt og mørkt kjennes så godt mens man nyter utsikten mot bylivet.

Mens vi nøt utsikten tente vi opp et bål, laget oss litt enkel mat samtidig som vi fikk litt varme i kroppen. 

Lavvoen fikk vi satt opp litt på baksiden av utsiktspunktet - den ble innredet med litt belysning, snacks for kvelden, soveposer og liggeunderlag. Her ble vi resten av kvelden.

Morgen etter våknet vi opp til litt snø som hadde kommet i løpet av natten. Det var litt tåke i luften, så utsikten denne dagen var dessverre ikke så bra. Etter litt frokost pakket vi ned utstyret og tok turen hjemover.

Skrevet av Fred-Ronny Johannessen 22. desember 2018