DNT ung var på Sildevika

Foto: Thor Olav Sørensen

Sildevika i Porsgrunn står for tur, det er lørdag 27. april og været melder om en regntung dag.

Vi møtes på parkeringen ved Sildevika som for øvrig er en av DNT Telemarks hytter.

Vi er alle glade for at værmeldingen har slått feil og vi kan nyte hele formiddagen og ettermiddagen med oppholdsvær med gode temperaturer og lite vind.

Rett etter gruppa hadde innlosjert seg i hytta bærer det straks på en liten tur, i tillegg til en konkurranse om å finne diverse, spesifikke gjenstander langs turen.

Tilbake fra turen hadde vi noen modige turledere og deltagere som ville hoppe i havet før 1 mai. Dette ble gjennomført med stil, og det ble opptil flere hopp fra bryggekanten.

Utover kvelden kom til slutt regnværet som var meldt og det var tid for et slag kortspill før tilberedningen av middagen - denne gangen ble det hjemmelaget vegetar indisk tikka masala.

Etter en god natts søvn våknet vi til frokost og kake da en av deltageren hadde bursdag. Etter en nydelig start på dagen begynner slutten på denne turen å nærme seg.

Før vi forlot Sildevika hadde vi en liten konkurranse planlagt av Andreas. Her var det om å gjøre å sette opp et (for alle helt ukjent) telt på kortest mulig tid. Vinneren fikk opp teltet på i overkant av 3 minutter.

Vi forlot Sildevika, satte fra oss alle tingene våre i bilene på parkeringen og gikk deretter nord-vestover mot det som ifølge kartet så ut som et av de høyeste punktene i området – Gampedalsåsen (167 moh.). Vi hadde en flott tur til denne lille åsen før vi gikk tilbake til parkeringen, takket for turen og dro hver vår vei.

Tusen takk for en flott tur, vi i DNT ung Notodden gleder oss til flere turer fremover.

Neste tur er dagstur til Bletoppen/Store Ble (1342 moh.) lørdag 15. juni.