DNT ung var på Bletoppen

Foto: Thor Olav Sørensen

Det var tradisjon tro meldt dårlig vær - heldigvis ble det knallvær!

I god tradisjon var det meldt uvær akkurat denne lørdagen. Den lørdagen DNT ung Notodden har arrangert topptur til Blefjell.

DNT ung Notodden har hatt ufattelig uflaks med været på flesteparten av turene våre. Denne gangen så lykken i midlertidig ut til å ha snudd. Tross varsko om uvær viste det seg å bli en av de fineste dagene i juni så langt.

Klokken 10.00 den 15. juni troppet 9 turglade folk opp på parkeringen ved Norstul. 4 av disse deltakerne hadde tatt turen fra Oslo. Noen av dem var født og oppvokst i Notodden og ville vise de andre hvilken fin natur vi har i Telemark. Det gleder turlederne å se at vi er stolt av lokalnaturen vår. At vi ofte ønsker å vise frem det som har fulgt oss som oppskriften på hva fjell og natur er fra vi var små. For det er noe spesielt med naturen her i Telemark. En slags majestetisk overkommelighet som byr på alt fra glitrende innsjøer og dammer til trefrie fjelltopper. Alt du trenger å gjøre er å følge den rødmerkede stien for å få en smak av det. 
Med sekken full av kjeks og kanelboller satt vi kursen mot Bletoppen og dens 1342 moh. 

Turen startet i skogfylt terreng med enkelte elvekryss. Etterhvert kom vi over tregrensa og tok oss god tid til å stoppe underveis for å nyte utsikten. Etter en liten rast i krysset til Sigridsbu tok vi fatt på de siste 200 høydemetrene som førte oss til toppen. 
Det var vel verdt turen opp.

Visste du at på toppen av Store Ble har du godt utsikt langt innover Hardangervidda? Med Tinnsjøen i mellom føles Gaustatoppen som et steinkast unna. Det hele er ganske spektakulært. Særlig på en dag med glitrende sol og 22 varmegrader. Ikke en «Ole Brumm»- sky å se.

Samtlige deltakere var fornøyde med å ha nådd toppen uten større problemer og nøt synet av milevis med norsk natur. 

Etter en halvtime på toppen bar turen ned til Sigridsbu 150 høydemeter lenger nede. Her koste vi oss med hjemmelagde boller som Ottar Kaasa hadde disket opp med for oss kvelden i forveien. Snakk om god turkultur å bake 30 boller til en tur man selv ikke skal delta på! 

En av turlederne og en av deltakerne tok seg en dukkert i tjernet nedenfor bua. De inspirerte tydeligvis flere av de besøkende til å gjøre det samme for plutselig var det flere av de besøkende på hytta som kastet seg uti. Det var en noe kjølig opplevelse men det var nydelig å komme opp igjen og lufttørke i solveggen. Vi satte nesa nedover igjen etter å ha tatt oss god tid på toppen.

Klokken 18.30 var vi tilbake på parkeringen. 18.40 kom regnet.

Tekst: Kristine Dalevoll

Foto: Thor Olav Sørensen

Skrevet av Kristine Dalevoll 23. juli 2019