DNT ung arrangerte kajakkurs

Foto: Fred-Ronny Johannessen

21-22. september arrangerte DNT ung Notodden sitt første kajakkurs

Det er lørdag og klokken er 10.00. I Patmos skulpturpark på Akkerhaugen står Hege Heisholt og Lut van Cauter som er våre kursholdere klare til å ta oss imot med kaffe og et stort smil! Dette er vårt første møte på et kurs som skal vare i 16 timer over 2 dager.

Etter en hilserunde, en kaffekopp å varme hendene på og litt teori bærer det videre til å finne fram utstyr. Vester skal på, våtdrakt for å holde oss varme, årene og kajakken skal være med på å skape opplevelsen for dagen, åreposen og lensepumpa skal holde oss trygge og ikke minst skal Hege og Lut være med for å sørge at vi får den treningen og kunnskapen vi trenger!

Hvordan setter man seg ned i en kajakk? Hvordan går man inn og ut av kajakken fra en brygge? Hva gjør vi dersom kajakken snurrer rundt? Dette er noen spørsmålene som dukker opp.

Vi bruker hele lørdagen nettopp til å trene på disse tingene. Vi får forståelsen for hvordan en kajakk fungerer, hvilke teknikker man kan bruke for mer effektiv padling, hvordan man forholder seg i vannet og ikke minst redningsøvelser som kan redde andres og ditt eget liv.

Det var kjempegod stemming og alle synes dette var utrolig gøy og lærerikt. Været hadde vi også med oss og kunne derfor kose oss i gode sommertemperaturer og lite vind!

Dag 2 av kuret startet også med litt teori og denne gangen skulle vi forberede oss på en tur der vi skulle bruke alt vi hadde lært dagen før.

Vi padler mot Norsjø Ferieland og videre utover mot øyene som ligger i området. Også i dag er været med oss og vi får noen fantastiske opplevelser!

«Tenk så heldig vi er som har så kortreist vei til en så vakker natur, det er noe man skal sette pris på».

Det var tanken jeg hadde i en kajakk langs vannkanten mens naturen rundt oss kastet et speilbilde i det blikkstille vannet.

Tuen takk til Hege og Lut fra Norsjø Padleklubb og deltakerne som ble med oss.

Tekst: Fred Ronny Johannessen

Foto: Hege Heisholt, Lut van Cauter og Fred-Ronny Johannessen