DNT ung var på Darrebu

Foto: Kristine Dalevoll

Hit vil vi tilbake!

Frostrøyken står og DNT-lua tas på i det turlederne fra DNT ung Notodden går ut av bilen på Skrimfjella denne sene januarkvelden. Stjernehimmelen og månen lyser opp i det vi skrur av tenninga på bilen og årets første DNT ung-tur er dermed i gang. Målet for kvelden er å komme seg til Darrebu turisthytte og til de andre turdeltakerne. Skismøring droppes når vi suser gjennom skogen med ski og pulk på skareføre. Månen viser fortsatt vei og hodelykten forblir i sekken. Vel fremme blir vi møtt av en ferdig oppvarmet hytte og vi blir servert varm drikke av turdeltakerne som ankom tidligere samme dag. God start på helga! 

Lørdag morgen våkner vi til regn og liten kuling. Det blir en lang frokost mens vi ser ut på greinene som faller fra furutrærne rundt hytta. Det blir planlagt hvilke spill vi skal gyve løs på, men turens yngste deltaker, Olav Frantzen Mathiesen, har andre planer. Få øyeblikk senere hentes akebrett frem og vi løper til nærmeste bakke for å konkurrere om hvem som er raskest ned den isete skiløypa. Regn og vind glemmer vi helt og timene går før det går opp for oss at vi alle er klissbløte og trenger lunsj. Vel inne fyres det opp i peisen, spillene hentes frem og kaffen skrus på. Timene går i det vi slår oss til ro for kvelden.  

Søndag morgen og sola skinner! Det blir ikke noen lang tur, men uansett en fin avslutning på en fin helg på Skrim. Dette lille fjellområdet som kan by på alt fra korte og lange turer, flotte fiske- og badevann, bratte og flate turer, med ski, med sykkel eller til fots. Noe for alle. Og det er lett å finne villmarksfølelsen her oppe. Hit vil vi tilbake!

Tekst: Andreas Siljeholt Høidal

Bilder: Andreas Siljeholt Høidal og Kristine Dalevoll