Flott tur til Toreskyrkja

Bilde fra DNT-tur til Toreskyrkja med Notodden Turlag, høsten 2021.
Bilde fra DNT-tur til Toreskyrkja med Notodden Turlag, høsten 2021. Foto: Ingvill Anita Portås

Humøret var på topp på tåkete tur til Toreskyrkja

Lørdag 11. september møttes vi nede på Tursenteret til Notodden Turlag i Heddalsvegen 34. Der møtte vi 7 deltagere som hadde meldt seg på tur og ville være med til Toreskyrkja (1364 moh).

Vi var litt spent på hvordan dagen ble, da det ikke var meldt så fint vær den dagen. Turlederne ringte hverandre litt før og på morgenen, for å diskutere litt, om det var en annen tur vi kunne ha i bakhånd, hvis det var dårlig vær. Vi ble enige på morgenen at vi kunne diskutere litt med deltagerne om hva vi skulle gjøre.

Da vi møttes på Tursenteret, var det 7 deltagere som var klare for å gå turen vi hadde bestemt. Vi hadde ringt opp til Gaustatoppen, for å høre om været. Det var tåke, og denne lå langt nede. Vi ble stående en liten stund å diskutere, men alle var enige om at vi kjørte på. På Notodden var det litt grått, og Heddalsåsen lå i tåke. Vi fylte opp noen biler og satte kursen.

Da vi kom til Sauland, så det lysere ut og det var ikke så mye tegn til tåke. Det lettet litt og vi så tegn til blå himmel og sol. Humøret steg noen hakk på alle. Da vi kom opp ved Stavsro, begynte vi å se tåka igjen og det begynte å regne litt. Dette så veldig lokalt ut, men vi var bestemte på at det skulle bli bedre.

Da vi kom frem til parkeringen ved stien der vi skulle begynne, var det opphold. Men tåka var på plass rundt oss. Vi gjorde oss klare og så på kart, før vi begynte å gå.

Det begynte rolig bortover stien, før stigning. Det var vått i terrenget, da det var veldig lokale regnbyger. Oppover begynte det å bli varmt og flere steder stoppet vi litt opp for å kle oss om, da regnet kom og gikk. Når vi gikk oppover, så det ut som om tåka lettet.

Flere av deltagerne tok fine bilder på vei oppover, sola kom innom. Det blåste litt, så håpet om at tåka ble blåst bort var til stede.

Turen oppover var veldig fin, vi stoppet også noen steder og spiste blåbær som ikke lå langt unna stien. Godt med litt ekstra energi.

Vi møtte ingen på vei oppover og på siste stigning så vi at det var veldig tåkete. Vi slapp ikke unna. Men vi gikk forsiktig opp på det ene utsiktspunktet. Vi så der ingenting utover, men hadde god sikt til hverandre, slik at vi så hvor alle var.

Vi gikk så litt nedover igjen, fant et sted der vi kunne ta en matpause. Vi hadde tatt noen drikkepauser underveis. Men maten tok vi på toppen. Vi hadde det veldig hyggelig og humøret på alle var på topp. Fikk i oss ny energi, før vi skulle ta turen nedover igjen. Når vi satt og spiste kom det også flere andre forbi. Noen av disse hadde begynt på samme parkering som oss, og noen kom fra Stavsro og skulle ned til Gaustablikk.

Vi gjorde oss ferdig med maten, og kjente at det begynte å bli litt kaldt å sitte rolig, slik at vi måtte komme oss ned. Vi gikk samlet nedover igjen, stien var litt glatt noen steder, så vi gikk forsiktig.

Vi møtte flere på vei opp og de fleste hadde tro på at tåka skulle lette, om det skjedde, vet vi ikke. Men sola kom litt igjen når vi kom oss ned til bunn.

Vi hadde en fin tur, selv om vi ikke fikk utsikten på toppen og var enige om at vi igjen skulle prøve å ta turen neste år, for å få denne med oss.

Alle hadde humøret på topp og enige om at turen var fin.

Tekst: Odd Rune Underberg

Se flere bilder fra turen her: