Til Topps Treningstur på Heddalsåsen 22.05.16

Her er alle samlet!
Her er alle samlet! Foto: Thor Olav Sørensen

Vi var 16 personer som la i vei fra Notodden Turlags kontor og opp  Vrådalsgate til Nord Tinnes

På grunn av tåke i høgda valgte vi å ta nest siste treningstur på Heddalsåsen. Varselet på forhånd var til dels kraftig regn så her var det å velge tur etter evne og vær.

Vi var 16 personer som la i vei fra Notodden Turlags kontor og opp  Vrådalsgate til Nord Tinnes. Turen fortsatte på fin sti gjennom gårdstunet og oppover i skogen hvor vi hadde stopp og fotografering ved Tinnesfuro, som med sine 29,5 meters høgde og metertjukke stamme er verdt et besøk. Frøet fra dette treet spira i bakken i 1607! Noe å tenke på i vår omskiftende tid!

Turen fortsatte i gjennom vårskogen med hvitveis på hell, men skogfiol og spirende bittekonvall og liljekonvall på bakken og grønne lauvtrær mellom gran og furu. Lunsjpausa vart intatt på utsiktspunktet ved Vesleås ovenfor Svartufs, med fin utsikt mot Tuvenområdet, Heddøla og over mot Yli. Her benytta flere av oss anledningen til å klippe i kjentmannshefte på post nr 5. Her ble det fotografering.

Fornøyd fyr på tur!
Fornøyd fyr på tur! Foto: Thor Olav Sørensen

En av deltakerne returnerte ned til Kasin, mens resten av følget fortsatte i motbakker mot Uppåsen og deretter tok vi av på nymerka sti mot Semstulen, hvor vi tok en kort stopp og registrerte at bygninga var borte, men flott Storkonvall var straks i blomst ved murane. Stien fortsatte mot øst i småkupert og noen steder litt vått terreng med Myrfiol. Vel igjennom skogen tok vi et valg å gå ned slalåmbakkane i Storeskar. Her ble det tatt et gruppebilde av alle deltakerne før vi gikk brattbakkene ned og returnerte forbi Sykehuset til Heddalsveien. Turen tok om lag  tre og en halv time. Regnet som var meldt ungikk vi heilt til vi nesten var nede på veien ved Storeskar.

Tekst: Roar Kråkenes

Velfortjent puste- og matpause på Vesleås.
Velfortjent puste- og matpause på Vesleås. Foto: Thor Olav Sørensen