Skitur til Gavlesjå

Foto: Ragnar Løkka

Ca. 50 barn og foreldre deltok på skitur til Gavlesjå

Etter grundig opplæring i Fjellvettreglene friskt i minne med filmen «Karsten og Petra- Ut på tur» på kino lørdag, var vi ca 50 personer med stort og smått som var samlet på parkeringen ved Myregvarv Søndag, klare for skitur.

Været i lavlandet fikk nok noen til å tvile, men på fjellet var det fint vintervær, nesten en meter snø og 0 grader.

På med sekk og ut på tur. Over Himingtjønna, der vi tok en avstikker bort for å se på den nye Turisthytta vår. Som turleder kom jeg sent frem til hytta, og da jeg kom over toppen og kunne se bort på hytta, der sto det tett i tett med ski, masse folk, barn som leker i snøen rundt hytta. Noen sitter på verandaen og koser seg i sola, akkurat slik vi ønsker å se det rundt hytta fremover. Hytta er snart ferdig, og til høsten er det offisiell åpning. Den bli virkelig fin, og mange var imponert!

Videre gikk turen i fine løper til lia ned mot Gavlesjåvatnet. Lifjell og Gavlesjå er et fint skiområde, og de er dyktige til å lage gode skiløper der, og nå er det på sitt beste.

Henning Østeby var med som turleder og fikk fyr på bålet, det ble både grilla og brente pølser… Roger Heimdal var også med som turleder denne gangen, og satte i gang med vaffelpressa på bålet, stor suksess. De lider ingen nød de som er med Barnas Turlag på ski.

Det ble satt i gang heidundrende akekonkurranse ned lia, og vi kåret vinnere både raskest tid, og på idealtid. Det vanket fine Turlagspremier på vinnerne.

Tusen takk til alle som deltok, og gjorde dagen så bra. En fornøyelse å reise på tur med slike glade og fornøyde både barn og foreldre.

Dette vil vi mer….

Tekst: Ragnar Løkka

Foto: Ragnar Løkka
Foto: Ragnar Løkka
Foto: Ragnar Løkka
Foto: Ragnar Løkka