Himingsjå turisthytte

Av hensyn til den pågående dugnaden for folkehelsa
vil alle aktiviteter være avlyst på ubestemt tid, Tursenteret er stengt
og Himingsjå turisthytte er stengt ut uke 20, til og med 17. mai
Vår anbefaling i disse tider: Dra på tur på egenhånd!
Finn nye nærturer i appen DNT SjekkUT og planlegg turen din på UT.no
Foto: Auli Maria Takarutio

Info rundt coronavirus/COVID-19:

Himingsjå turisthytte er stengt ut uke 20, til og med 17. mai 2020. Hvilket tilbud vi kan gi i forhold til bruk av Himingsjå etter 17. mai vil vi informere om i løpet av uke 20. Vi vil til enhver tid holde denne siden i tillegg til hyttesiden på UT.no oppdatert med nyeste info.

Vi er stolte av hytta vår og ønsker alle hjertelig velkommen!

Notodden Turlag åpnet 9. september 2017 den første turisthytta på Lifjell.

Omkranset av Himingen, Slettefjell og Rognlifjell ligger Himingsjå turisthytte på en liten høyde i sørenden av Pråmtjønn. Hytta ligger 715 meter over havet, ikke langt fra Gavlesjå i sør-vest. Dette er en hytte vi er svært stolte av og veldig glade i.

Foto: Bjørn Tore Moen

Det er ganske stor hytte med sine 50 sengeplasser og ble designet slik at den er perfekt for store grupper som skoleklasser, barnehager, idrettslag og andre lag og foreninger. Hytta sine 150 m² er fordelt på fem soverom, en stor hems, felles stue, kjøkken, vaskerom og bod. De totale 50 sengeplassene består av 27 faste senger mens resten er fordelt på madrasser.

Himingsjå er en ubetjent turisthytte, og er låst med DNT-nøkkelen. Du kan selv booke hytta på forhånd for å sikre deg en seng når du skal på tur. Det er skiltet og merket sommersti og vinterløype inn til hytta fra parkeringen på Myregvarv, slik at den ikke er vanskelig å finne. Hytta er et flott utgangspunkt for å bli kjent med Lifjell for barn og unge – så vel som for voksne. Dagsturer fra Bø og Seljord vil være overkommelig også for barnefamilier. I tillegg vil store deler av Lifjell være mulig å nå på dagstur med retur til turisthytta samme dag.

Vi håper både privatpersoner, skoleklasser, barnehager og andre lag blir like glad i Himingsjå som vi er.

Informasjon om turforslag i nærheten av Himingsjå kan du finne på UT.no.

Type overnatting Pris medlem Pris ikke medlem Kommentar
Voksen 250,- 350,-
Ungdom (13-26 år) og studenter 120,- 250,-
Barn (0-12 år) Gratis 150,-
Dagsbesøk (enkeltpersoner) 40,- 60,-
Dagsbesøk (familier) 100,- 150,-
Telt (pr. pers.) 80,- 100,-
Barnehager og skoleklasser til og med vgs, inntil 10 pers. inkl. voksne 800,- 800,- Pr. natt, en voksen må være medlem
Barnehager og skoleklasser til og med vgs, 11-20 pers. inkl. voksne 1400,- 1400,- Pr. natt, en voksen må være medlem
Barnehager og skoleklasser til og med vgs, 21 personer eller flere inkl. voksne 2200,- 2200,- Pr. natt, en voksen må være medlem
Andre lag, organisasjoner og bedrifter inntil 15 pers. vanlig medlem/ikke-medlemspris Vanlig medlemspris Vanlig ikke-medlemspris Pr. natt, en voksen må være medlem
Andre lag, organisasjoner og bedrifter 16 pers. eller flere 3000,- 3000,- Pr. natt, en voksen må være medlem

Booking

Himingsjå er ubetjent og du må ha, eller være sammen med noen som har DNT-nøkkel for å komme deg inn i hytta.

Husk å skriv deg inn i besøksprotokollen når du ankommer hytta!

Dette gjelder uansett om du har forhåndsbooket, om det er dagsbesøk, om dere en en større gruppe eller ei.

Booking for barnehager, skoleklasser og andre lag og organisasjoner/bedrifter:

For å få rabattert gruppepris må du booke via telefon eller e-post.

Private grupper må betale normal pris per person uansett størrelse.

Book via e-post:

Book via telefon:

Navn Telefon
Helene Gundersen 99703523
Thor Olav Sørensen 90599774

Annen info om booking/forhåndsbestilling:

Hva er dagsbesøk?

Det skal betales for dagsbesøk på hytta dersom du benytter deg av utedo, gass eller vedovn.

Telt

Det skal betales for overnatting med egen teltpris dersom du slår opp telt på hyttetomta.

Hund

Hund er tillatt ute. Vi har et hundebur uten teppe/varmematte til bruk for hunder på besøk. Buret må plasseres ute eller i uteboden. Buret finner du inne på uteboden.

Betalingsmetoder

• Online booking - du kan betale med bankkort i nettleseren når du booker på egenhånd
  • Vipps - Du kan betale med Vipps til Vippsnummer. 131038
  • Giro - du kan betale med giro til kontonummer 2699 44 13529, giro finner du på Himingsjå