Himingsjå turisthytte

Himingsjå åpner 12. juni!
Foto: Thor Olav Sørensen

Himingsjå åpner for helgebooking/covid-19 info:

Etter å ha vært stengt i lengre tid på grunn av covid-19, åpnes endelig Himingsjå for helgebooking fra og med 12. juni.

Notodden Turlag følger covid-19 situasjonen nøye, og vi følger hele tiden gjeldende smittevernregler og de veiledninger som kommer fra regjeringen. Derfor vil det være noe annerledes når man booker og oppholder seg på Himingsjå.

Det vil være mulig for grupper inntil 5 personer eller en husstand (kan være flere enn 5) å booke Himingsjå hele helgen, fredag til søndag, for en fastpris på kr. 2990,-.

Det er ikke tillatt med dagsbesøk eller flere enn 1 gruppe om gangen - det betyr at besøkende får hele Himingsjå helt for seg selv.

Det er kun rommene Økteren og Øysteinnatten som er disponible, alle andre soverom inkl. hemsen er stengt.

Besøkende må ha met eget sengetøy som kan vaskes på 60 grader, i tillegg til koppehåndkle og kjøkkenklut. Det er ikke tillatt med lakenpose eller sovepose. Det vil være mulig å kjøpe et engangssengesett til kr. 80,- per sett.

Vi har satt opp nye vaskerutiner og besøkende må benytte en ny sjekkliste for rengjøring av hytta før de drar.

Alle besøkende bes følge smittevernanbefalingene fra FHI og praktisere god hoste og håndhygiene. Følg med på denne siden som vi til enhver tid holder oppdatert med den nyeste, gjeldende informasjon.

Vi håper du ønsker å besøke den flotte hytta vår!

Pris for helgebooking:

Type overnatting Periode Pris
Gruppe inntil 5 pers. eller en husstand Fredag - søndag 2990,-

Vi er stolte av hytta vår og ønsker alle hjertelig velkommen!

Notodden Turlag åpnet 9. september 2017 den første turisthytta på Lifjell.

Omkranset av Himingen, Slettefjell og Rognlifjell ligger Himingsjå turisthytte på en liten høyde i sørenden av Pråmtjønn. Hytta ligger 715 meter over havet, ikke langt fra Gavlesjå i sør-vest. Dette er en hytte vi er svært stolte av og veldig glade i.

Foto: Bjørn Tore Moen

Det er ganske stor hytte med sine 50 sengeplasser og ble designet slik at den er perfekt for store grupper som skoleklasser, barnehager, idrettslag og andre lag og foreninger. Hytta sine 150 m² er fordelt på fem soverom, en stor hems, felles stue, kjøkken, vaskerom og bod. De totale 50 sengeplassene består av 27 faste senger mens resten er fordelt på madrasser.

Himingsjå er en ubetjent turisthytte, og er låst med DNT-nøkkelen. Du kan selv booke hytta på forhånd for å sikre deg en seng når du skal på tur. Det er skiltet og merket sommersti og vinterløype inn til hytta fra parkeringen på Myregvarv, slik at den ikke er vanskelig å finne. Hytta er et flott utgangspunkt for å bli kjent med Lifjell for barn og unge – så vel som for voksne. Dagsturer fra Bø og Seljord vil være overkommelig også for barnefamilier. I tillegg vil store deler av Lifjell være mulig å nå på dagstur med retur til turisthytta samme dag.

Vi håper både privatpersoner, skoleklasser, barnehager og andre lag blir like glad i Himingsjå som vi er.

Informasjon om turforslag i nærheten av Himingsjå kan du finne på UT.no.

Priser (gjelder ikke, kun helgebooking pga. covid-19, se egen helgepris)

Type overnatting Pris medlem Pris ikke medlem Kommentar
Voksen 250,- 350,-
Ungdom (13-26 år) og studenter 120,- 250,-
Barn (0-12 år) Gratis 150,-
Dagsbesøk (enkeltpersoner) 40,- 60,-
Dagsbesøk (familier) 100,- 150,-
Telt (pr. pers.) 80,- 100,-
Barnehager og skoleklasser til og med vgs, inntil 10 pers. inkl. voksne 800,- 800,- Pr. natt, en voksen må være medlem
Barnehager og skoleklasser til og med vgs, 11-20 pers. inkl. voksne 1400,- 1400,- Pr. natt, en voksen må være medlem
Barnehager og skoleklasser til og med vgs, 21 personer eller flere inkl. voksne 2200,- 2200,- Pr. natt, en voksen må være medlem
Andre lag, organisasjoner og bedrifter inntil 15 pers. vanlig medlem/ikke-medlemspris Vanlig medlemspris Vanlig ikke-medlemspris Pr. natt, en voksen må være medlem
Andre lag, organisasjoner og bedrifter 16 pers. eller flere 3000,- 3000,- Pr. natt, en voksen må være medlem

Booking

Himingsjå er ubetjent og du må ha, eller være sammen med noen som har DNT-nøkkel for å komme deg inn i hytta.

Husk å skriv deg inn i besøksprotokollen når du ankommer hytta!

Dette gjelder uansett om du har forhåndsbooket, om det er dagsbesøk, om dere en en større gruppe eller ei.

Booking for barnehager, skoleklasser og andre lag og organisasjoner/bedrifter:

For å få rabattert gruppepris må du booke via telefon eller e-post.

Private grupper må betale normal pris per person uansett størrelse.

Book via e-post:

Book via telefon:

Navn Telefon
Helene Gundersen 99703523
Kari Kittilsen Larsen 95055866
Thor Olav Sørensen 90599774

Annen info om booking/forhåndsbestilling:

Hva er dagsbesøk?

Det skal betales for dagsbesøk på hytta dersom du benytter deg av utedo, gass eller vedovn.

Telt

Det skal betales for overnatting med egen teltpris dersom du slår opp telt på hyttetomta.

Hund

Hund er tillatt ute. Vi har et hundebur uten teppe/varmematte til bruk for hunder på besøk. Buret må plasseres ute eller i uteboden. Buret finner du inne på uteboden.

Betalingsmetoder

• Online booking - du kan betale med bankkort i nettleseren når du booker på egenhånd
  • Vipps - Du kan betale med Vipps til Vippsnummer. 131038
  • Giro - du kan betale med giro til kontonummer 2699 44 13529, giro finner du på Himingsjå