Kjentmannsmerket

Foto: Ottar Kaasa

Notodden Turlag digitaliserer nå Kjentmannsmerket, men det vil i en overgangsperiode være mulig å registrere turposter både digitalt (via SjekkUT) og analogt (ved å klippe i heftet).

SjekkUT kan du laste her for iPhone, eller her for Android-telefoner

Siste periode, 2014-2015, registrerte vi nesten dobling i deltakere som leverte klippekort med nok poeng. Gledelig er det også at mange unge deltar. Nærmere 20 % av de som fullførte var under 17 år. Vi håper denne trenden forsterker seg og satser videre med premiering som er vektet tyngst mot denne gruppen.

Interessen for tiltaket kan også illustreres med antall trykte hefter som i forrige sesong var hele 1700. Vi håper dette betyr at mange flere enn de som leverer klippekort bruker disse heftene aktivt som turforslag og til inspirasjon.

For sesongen 2016-2017 har vi fortsatt 15 poster. 10 nye og 5 fra tidligere hefter.

Vi har forsøkt å sette opp flere korte til middels lange turer, men fortsatt er det noen lengre turer. Geografisk har vi plassert 10 av postene innenfor Notodden kommune, 2 i Hjartdal, mens Tinn, Sauherad og Bø har 1 hver.

Kravene for å oppnå Kjentmannsmerket vil være uendret for kommende periode. Alle postene utgjør som før 100 poeng.

Poengkrav:

Født 2011 eller senere – 30 poeng

Født 2005 til 2010 – 50 poeng

Født 2001 til 2004 – 60 poeng

Født 1948 til 2000 - 70 poeng

Født 1938 til 1947 - 60 poeng

Født 1937 eller tidligere – 50 poeng

For å oppmuntre flest mulig til å fullføre alle postene, blir det satt opp ekstra premier etter loddtrekning til to av de som oppnår dette.

Hvis du bruker heftet i stedet for SjekkUT:

Heftene blir lagt ut fra ca. 1. mai 2016 på bl.a. Jakt og Fjellsport, Sport 1, Tuven, Coop Gransherad og på Servicetorget. De er også å få tak i på Turlagets kontor i Heddalsveien som er åpent hver torsdag fra kl. 15:00-18:00.

Det er viktig at fødselsår blir påført heftet.

De første klippetengene blir lagt ut fra ca. 1. mai 2016 og deretter fortløpende etter snøforhold i høyere områder. Alle tengene skal være ute før 1. juli og henger ute til rundt 1. oktober 2017.

Vi oppfordrer alle til å ta i bruk aktuelle kart og ha med kompass. I tillegg er det stadig flere som bruker GPS og koordinatene til alle postene vil stå i heftet. Klippetengene er forsøkt satt ut slik at de er lette å finne, men vinterstid kan noen være dekt av snø.

Klippekort returneres helst innen 1. oktober, men vi godtar også kort levert senest 2 dager før turlagets høstmøte.

Heftene kan sendes i post til Notodden Turlag, Postboks 218, 3672 Notodden eller leveres ved Turlagets kontor i Heddalsveien.

Det vil også være mulig å levere klippekort ved Sport 1 på Tuvensenteret.

Utdeling av Kjentmannsmerket

Utdeling av Kjentmannsmerket vil foregå på høstmøtet i Notodden Turlag medio oktober 2017.

Etter loddtrekning vil 2 jenter eller gutter under 12 år og 2 voksne som greier kravene, få gavekort på valgfritt turutstyr hos Sport 1, Tuven.

Verdien vil være henholdsvis kr. 1000,- og kr. 500,-. I tillegg vil det som nevnt bli trekning av 2 gavekort a kr. 1000,- blant de som har klart alle postene, det vil si 100 poeng.

Kjentmannsmerkekomiteen ønsker fortsatt tips og ideer til nye turmål slik at vi kan videreføre dette positive og spennende konseptet. Gjerne bortgjemte perler, steder med interessant historie eller sagn knyttet til seg.

Følg også gjerne med her på nettsidene våre og på Facebook-siden vår for nyheter.

Feil og mangler ved postene kan meldes til en av kontaktpersonene i Kjentmannsmerkekomiteen.

Kjentmannsmerkekomiteen v/Lars Helge Lie, Tore Hagen og Arne Bakka

Last ned Kjentmannsmerket-heftene som PDF-fil:

Tidligere års utgaver av Kjentmannsmerket-heftet er foreløpig ikke lagt ut på de nye nettsidene våre, men de blir gjort tilgjengelig for nedlastning snart.