Kjentmannsmerket

Foto: Thor Olav Sørensen

Kjentmannsmerke-tilbudet feirer 25 år!

Kjentmannsmerke-heftet du nå forhåpentligvis holder i hånden er det 14. i rekken – siden oppstarten i 1994. Det betyr at vi i Notodden Turlag i forrige hefte rundet 25 år med kjentmannsturer. Det ønsker vi å markere i 2020-2021-utgaven med å gi dere 10 bonusturer – i tillegg til det vanlige tilbudet på 15 turer. Alle bonusturene er hentet fra tidligere hefter – og kall det gjerne ønskerepriser. Vi har valgt å droppe poenggiving for disse turene, men i beskrivelsen (som er så godt som lik originalbeskrivelsen) står det hvor mange poeng turen ga første gang den ble lansert. Som en ekstra gulrot vil det bli trukket ut to vinnere blant de som tar alle heftets 25 turforslag. Av de 15 vanlige turene er det 13 helt nye steder å besøke. Som vanlig har vi satt opp korte, middels og litt lengre turer. Geografisk er vi innom fire kommuner. De første klippetengene blir satt ut klar til åpning av tilbudet 1. april, og deretter fortløpende etter snøforhold. Informasjon om dette vil bli lagt ut på Facebook og Instagram.

Vi anbefaler alle å ta i bruk aktuelle kart for de forskjellige turene – og husk kompass. GPS-koordinater står oppgitt i turbeskrivelsene – også på bonusturene.

Registrer turpostene digitalt med SjekkUT i UT-appen

Selv om vi er veldig stolte av og glade i det tradisjonelle Kjentmannsmerke-heftet vårt, så er vi også veldig stolte av og glade i UT.no og den tilhørende UT-appen. Med SjekkUT-funksjonen i UT-appen kan du registrere dine turpost-besøk digitalt, du kan signere navnet ditt og dele bilder i digitale gjestebøker, du kan se tusenvis av turforslag og du kan til og med laste ned kart for offline bruk i områder uten dekning.

Kravene for å oppnå kjentmannsmerket er som før:

0-3 år: 20 poeng

4-6 år: 30 poeng

7-12 år: 50 poeng

13-16 år: 60 poeng

17-69 år: 70 poeng

70-79 år: 60 poeng

80+ år: 50 poeng

Det er viktig at fødselsår påføres kjentmannsheftet.

Utdeling av kjentmannsmerket vil skje på Notodden Turlag sitt årlige høstmøte i 2021. Det vil bli trukket ut to vinnere under 12 år – og to vinnere over 12 år. I tillegg vil det trekkes ut to vinnere blant de som oppnår 100 poeng. Begge disse gavekortene vil være på 1000 kroner.

Feil og mangler ved postene kan meldes til: Arne Bakka (Tel: 975 65 141) eller Olav Stene (Tel: 986 67 733).

Thor Olav Sørensen (Tel: 905 99 774) kan kontaktes vedrørende problemer med digital registrering med UT-appen.

Hvor får jeg tak i et Kjentmannsmerke-hefte?

Det kan du hente på Tursenteret vårt, på Sport1, Servicesenteret, Bok- og Blueshuset og andre utvalgte samarbeidspartnere. 

Her kan du laste ned tidligere Kjentmannsmerke-hefter som PDF-fil:

Tidligere års utgaver av Kjentmannsmerket-heftet er foreløpig ikke lagt ut på de nye nettsidene våre, men de blir gjort tilgjengelig for nedlastning snart.